|
P5VX-Be General Asked Questions Versions: 1.0 Model: P5VX-Be
General Asked Questions : Technical Q1. What’s the feature of P5VX-Be? Q2. What kind of CPU can P5VX-Be support? Q3. What does it mean "the power split" CPU? Q4. Can P5VX-Be support whole series of Cyrix CPUs? Q5. What kind of chip does P5VX-Be include? Q6. What are the capabilities of 430VX PCIset on P5VX-Be? Q7. What kind of memory types users can use on the P5VX-Be? Q9. What are the advantages of using Synchronous DRAM? Q10. What is the difference between SIMM and DIMM sockets? Q11. What is the cache size of L2 cache memory on P5VX-Be? Q12. What kind of SRAM can be used on P5VX-Be, ASRAM or PBSRAM? Q13. Is 430VX PCIset PCI 2.1 complaint? Q14. Does P5VX-Be support Universal Series Bus(USB) interface? Q15. Does P5VX-Be pass the CE test? Q16. What other tests have been done on P5VX-Be? Q17. Why P5VX-Be builds SRS 3D sound on board? Q18. USB connctor PIN's definitions.
Q1. What’s the feature of P5VX-Be? Answer : ECS P5VX-Be has several kinds of features of original Intel 430VX PCIset and we implement more advanced features on P5VX-Be M/B. Here is the table for the features list
Q2. What kind of CPU can P5VX-Be support? Answer : P5VX-Be can support the single voltage or power split Pentium series CPU at host bus clock 50MHz, 60MHz, and 66MHz for 3V technology. These CPUs include full series Pentium or compatible CPU including Intel Pentium 100/120/133/150/166/200 MHz, Pentium Processor with Mmx Technology 166/200MHz, Cyrix/IBM 6x86/6x86L P120+/P133+/P150+/P166+, and AMD K5 PR100/PR120/PR133. P5VX-Be
Q3. What does it mean "the power split" CPU? Answer: Intel Pentium Processor with MMx Technology (P55C) CPU, Cyrix 6x86L, future Cyrix M2, and AMD K6 use high integrated VLSI technology which needs low voltage for internal processing of CPU chip. For this reason, the supply of CPU voltage will separate to 2 kinds of voltage : 3.3V for I/O processing of CPU and 2.5, 2.8 or 2.9V for internal core processing of CPU. M/B which provides socket 7 may reserve the power split circuit or VRM headers for dual voltage support. P5VX-Be has already got the approval of Intel BOX Pentium Processor test. When the CPUs emerge, they can plug in and run on P5VX-Be.
Q4. Can P5VX-Be support whole series of Cyrix 6x86 CPUs? Answer: Yes, P5VX-Be support full Cyrix 6x86 or 6x86L CPU P120+, P133+, P150+ and P166+. With greater heatsink of voltage regulator, P5VX-Be solves the thermal problem of Cyrix P150+/P166+ CPU, and with separate regulator current output, P5VX-Be can offer the high current request of Cyrix P166+ CPU.
Q5. What kind of chip doesP5VX-Be include? Answer :. P5VX-Be includes Intel 430VX PCIset : 208-pin QFP System Controller (TVX 82437VX), two 100-pin QFP Data Paths(TDX, 82438VX), and 208-pin QFP PCI ISA IDE Xcelerator ( PIIX3 82371SB). Manufacture option of 3D SRS aduio chip - Crystal 4237B, gives users most advanced 3D sound enjoyment.
Q6. What are the capabilities of 430VX PCIset on P5VX-Be? Answer :. Intel 430VX PCIset has main functions as follows: ? Supports the Pentium or compatible processors on socket 7 at host bus 50MHz, 60MHz, and 66MHz
Q7. What kind of memory types users can use on the P5VX-Be? Answer: P5VX-Be provides 4 72-pin SIMM(for EDO/SPM) socket and one 168-pin DIMM socket(for unbuffered SDRAM). P5VX-Be supports 64/72-bit data path SIMM with FPM(fast page mode) or EDO(Extended Data Out), 1M, 2M, 4M symmetrical or asymmetrical SIMM, or 16MB symmetrical SIMM, or upto 32MB 64-bit DIMM with unbuffered SDRAM, and 3.3V EDO.
Answer: SDRAM is clock-Synchronous DRAM. In SDRAMs. Control signals (CAS, RAS, WE) are put in synchronization with the clock rising edge. I/O transactions are possible on every clock cycle. Thus P5VX-Be can access data from SDRAM in cycle time x-1-1-1 at 66MHz. Thus using SDRAM can boost up performance of system by increasing about 40% in effective bandwidth over EDO.
Q9. What are the advantages of using Synchronous DRAM? Answer: There are several advantages of SDRAM. Please read the following items as key advantages: 1. Performance boom up - P5VX-Be using SDRAM can boost up performance of system by increasing about 40% in effective bandwidth over EDO. 2. JEDEC Standard - All PC M/B uses the same standard of SDRAM in DIMM format. Not a prototype. 3. Multiple sources - over 10 suppliers. 4. Main Memory solution for Pentium or Next Gen. - SDRAM can keep up with system frequency increment.
Q10. What is the difference between SIMM and DIMM sockets? Answer: Refer the following table of the difference between SIMM and DIMM sockets on P5VX-Be M/B.
Q11. What is the cache size of L2 cache memory on P5VX-Be? Answer : P5VX-Be support L2 PBSRAM cache or Mcache on board.. The combination of cache size lists as follows:
Q12. What kind of SRAM can be used on P5VX-Be, ASRAM or PBSRAM? Answer : Due to the trend of PBSRAM(pipeline burst SRAM) being popular, cost being down and performance better than Async. SRAM, P5VX-Be do not provide ASRAM(asynchronous SRAM) solution. Users can choose either on-board pipeline burst cache or cache module type of P5VX-Be. Another cache techonology Mcache can also fit on P5VX-Be, so the cache memory type must be Pipelined burst SRAM with the global write enabled feature or Mcache.
Q13. Is 430VX PCIset PCI 2.1 complaint? Answer : Yes, the PCI interface is 2.1 compliant and supports up to 4 PCI bus master in addition to the PIIX3 bus master requests. The PCI-to-DRAM interface can reach a 112 MB/sec transfer rate for reads and 121 MB/sec for writes.
Q14. Does P5VX-Be support Universal Series Bus(USB) interface? Answer : Yes, P5VX-Be using Intel PIIX3 chip supports USB function. We had verified several kinds of USB perepherials to prove our reliability.
Q15. Does P5VX-Be pass the CE test? Answer : Yes, P5VX-Be has passed the CE test performed by the EMV lab. in ECS/GmbH.
Q16. What other tests have been done on P5VX-Be? Answer : P5VX-Be has performed tests including Intel IBPP(Intel Box Pentium Processor) test, CE test and several compatibility and relibility tests. Windows 95 logo certification is in the process of applying. Please see our information note.
Q17. Why P5VX-Be builds SRS 3D sound on board? Answer : Because most of users require their PC with multimedia solution. Build-in SRS 3D Crystal audio chip on P5VX-Be gives users the most price/performance value than that users buying a sound card to install on their PC M/B.
Q18. USB connctor PIN's definitions.
|